Läsvärt om världens drycker

Nu har du hamnat hos vårt nya spännande projekt –  insight Handpicked. Här kommer vi löpande att presentera läsvärda artiklar om allt möjligt som cirklar runt i vår värld. Det mesta kommer såklart att handla om våra vinmakare och deras idoga arbete med att trolla fram alla goda drycker som vi har möjlighet att få njuta av här hemma i Sverige. Men det kommer även att dyka upp andra intressanta artiklar om en och annan personlighet som på ett eller annat sätt är värd lite extra uppmärksamhet. Du som är med i Friends of Handpicked får såklart tips när artiklarna publiceras.

Trevlig läsning! | Margareta


Chaira Ciavolich

Montepulciano, pecorino, passerina, cococciola, trebbiano. Amforor, gamla fat och kärl av betong. Särprägel, identitet och tydligt signum. Sugen på att testa dagens Abruzzo i moderna, personliga och hantverksmässiga tolkningar kryddade med en fantastisk vinhistoria? Låt det stå Ciavolich 1853 på etiketten och låt Chiara Ciavolich stå för leveransen.

LÄS ARTIKELN
Fattoria Nittardi

När Chianti Classico delas in i nya underområden handlar det om ursprung, växtplats och terroir. Totalt 11 byar finns på den nya kartan. En av dessa är Castellina, där vår producent Fattoria Nittardi är belägen. Léon Femfert från Nittardi ger sin syn på utvecklingen och förutsättningarna, förankringen i traditionen och hur vinet möter konsten på ett samtida sätt – i leveranser från egendomen som Michelangelo en gång ägde.

LÄS ARTIKELN
Tribut Schloesser

Tribaut Schloesser, en av våra familjeproducenter i Champagne, värnar om traditionen samtidigt som nyskapande satsningar tar vinerna till en internationell publik som öppnar hela famnen. Inte konstigt, dessa bubblande buteljer håller hög kvalitet till ett rimligt pris. Med start denna säsong har varumärket tagit det designkliv som vinerna verkligen förtjänar – en sprillans ny etikett pryder flaskorna där vi faktiskt har haft ett finger med i spelet. Här hittar du en färsk intervju med exportchef Laurent Duménil.

LÄS ARTIKELN
Winegut Gysler

Biodynamisk vinodling funkar verkligen, det kan Alexander Gysler skriva under på. Hans vingårdar i Rheinhessen är alla ekologiskt och biodynamiskt certifierade, välmående och livfulla. Och egentligen har omställningen inte varit särskilt svår, menar Alexander. Det handlar mest om tid och tålamod, att låta naturen visa vägen och ordna balansen. Resultatet i flaskan är harmoniskt – enligt både vinmakaren själv och Friends of Handpicked.

LÄS ARTIKELN
Mick & Jeanine Craven

Mick och Jeanine Craven, vinmakare i Stellenbosch, sänder färska, smakfulla hälsningar i form av två viner på ingång vår och sommar 2022. Först ut är Craven Viognier, en nyhet som passar förträffligt i den grönskande säsongen. Och i juli månad är det dags för ny årgång av Craven Pinot Gris, ett läckert skalmacererat och bärnstensfärgat vin. Vi passar på att kolla läget med Craven Wines och Mick Craven.

LÄS ARTIKELN
Eduardo Soler

En hyllning till det avskalade, äkta och naturliga. Det är så vinmakare Eduardo Soler i Argentina vill beskriva sina drickvänliga viner, där frukten skiner. ”Vi strävar efter osminkade och klunkvänliga viner, som samtidigt är eleganta och lätta att sätta till mat”, säger Eduardo och beskriver uttrycken som en smula primitiva och jordnära, tillverkade med så liten påverkan som möjligt. Nu anländer tre ypperliga exempel på Eduardos filosofi, två på glänsande garnacha och ett på hemlig druvblend – Ver Sacrum, Gloria och Irreplicable.

LÄS ARTIKELN
Sandra Tavares da Silva

Välkänd och prisad vinprofil i hemlandet Portugal, med hjärtat i två vinregioner och ett starkt engagemang i landets mångfacetterade vinkultur. Möt Sandra Tavares Da Silva som växlar mellan Douro och Lisboa, står bakom Wine & Soul och Chocapalha, och som översätter vintraditionen till samtida, personliga viner som signalerar ursprung och öppnar dörren till det nya Portugal.

LÄS ARTIKELN

Lee Sernehov

Samlande förekommer i alla kulturer. Det verkar vara en i det närmaste grundläggande mänsklig aktivitet som det sägs att var tredje person i västvärlden ägnar sig åt. På Handpicked är vi mäkta stolta över Lee Sernehov som sedan flera år tillbaka är en passionerad samlare av allt som är förknippat med vår rom från Diplomático. Det är en imponerande samling som inofficiellt kan betraktas som världens största i sitt slag.

LÄS ARTIKELN

Eventkalender

8

JULI


Charles Smith | POPUP
Tillfällig lansering #90088, 239:-

8

JULI


Craven Wines | Pinot Gris
Tillfällig lansering #93706, 189:-

8

JULI


Fitapreta | Laranja Macanita
Tillfällig lansering #93732, 159:-

8

JULI


Ver Sacrum | La Cayetana Pinot Noir
Tillfällig lansering #94848, 249:-