Kanada

Meyer Family Vineyards

Meyer Family Vineyards är en vingård belägen I Okanagan Valley som ligger i den kanadensiska provinsen British Columbia. Vingården är känd för att producera högkvalitativa viner med ett speciellt fokus på druvorna pinot noir och chardonnay som återspeglar den unika terroiren i deras utvalda lägen.

Vingården har etablerat sig som en ledare inom den kanadensiska vinindustrin genom att fokusera på små partier av hantverksviner. Gården grundades av JAK Meyer och Janice Stevens Meyer efter att de bestämt sig för att följa sin passion för viner som speglar essensen av Okanagan Valley. Deras filosofi handlar om att tillämpa minimalistiska metoder i både vingården och vinkällaren för att säkerställa att varje flaska uttrycker vingårdarnas karaktär. Man lägger stor vikt vid hållbara odlingstekniker och undviker att använda kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. JAK och Janice är också engagerade i att utforska och experimentera med olika kloner och jordmåner för att finjustera sina vinstilar och förbättra komplexiteten i sina viner.

British Columbia har fem Designated Viticultural Ares (DVA), varav en av dessa är Okanagan Valley. Regionen sträcker sig cirka 12 mil norr om staden Salmon Arm till gränsen mot USA i söder. Majoriteten av odlingarna ligger vid stränderna kring sjön Lake Okanagan. Området kännetecknas av många olika slags terroir vilket innebär att det finns många olika subregioner.

Lake Okanagan bidrar till att balansera klimatet i region. Under vintern håller sjön extremkylan borta och skyddar vinstockarna från frostskador. På sommaren ger sjön svalka och minskar risken för överhettning. Längs stränderna skapas ett mikroklimat som är idealiskt för vinodling och ger vinodlarna möjlighet att satsa på olika druvsorter och producera olika stilar av viner.

Pierre Levesque ansvarar för arbetet med vinodlingarna och chefsvinmakare är Chris Carson som har ett förflutet i vinregioner som Central Otago, Bourgogne och Kalifornien.
JAK och Janice filosofi är att producera toppviner som påminner om Bourgogne, men är influerade av förutsättningarna som råder i Oakanagan Valley. Det stora arbetet görs i vinodlingen. I vinkällaren strävar man sedan efter att med varsam hand producera vin som speglar druvornas växtplats.

I dag görs majoriteten av vinerna med druvor från tre olika vingårdar – Old Main Road i Naramata Bench, McLean Creek Road i Okanagan Falls samt Lakehill Road i Kaleden. Utöver dessa vingårdar samarbetar man även med passionerade vingårdsbönder som delar samma filosofi i Kaleden samt East Kelowna.

Läget mellan Columbia Mountains och Cascade Mountains skyddar regionen från både vindarna som drar in från Stilla havet och Arktiska vindar från norr. Klimatet är kontinentalt med kalla vintrar, låg årlig nederbörd och varma somrar med mycket sol. De vinodlingar som är högt belägna präglas av stora temperaturskillnader mellan dag och natt vilket förlänger mognadsprocessen i druvorna och bibehåller dess fräschör.
Jordmånen i regionen har sin bakgrund i den glaciär som en gång i tiden täckte allt land. Den har gett upphov till en sandig, lerig och stenig jordmån som ger mycket dränering till vingårdarna och resulterar i små, koncentrerade druvor.