Vi är Handpicked!
Välkommen till oss. Vår affärsidé är att erbjuda innovativa och spännande produkter på den svenska dryckesmarknaden. Vi importerar vin från hela världen. Vårt fokus ligger på trendiga och annorlunda viner, ibland vågade druvblandningar, spännande vinregioner och alltid på vinmakare med extra ambition. Många av våra viner är ekologiska eller biodynamisk certifierade men för oss är det viktigaste att vi vet att våra producenter har stor respekt för hållbar vinodling och vinmakning.
Margareta Lundeberg
Chefen
Telefon: +46 8 510 691 00
Mobil: +46 70 666 92 98
margareta@handpicked.se.
Bakgrund | Varierande från undersköterska, butiksjobb, 10 år på Procter & Gamble, 3 år på Diageo. Sommelierutbildningen och WSET level 4 Diploma på Restaurangakademien!
Intressen | Spaa, längdskidåkning, vara ute med våra 2 hundar och såklart umgås med familj och vänner tillsammans med god mat och härliga viner.
Godats i glaset | En period var det nästan bara vitt, men nu är det lika mycket rött. Från vår egen portfölj gillar jag extra mycket Greywacke Chardonnay från Greywacke. Den är sval, rökig och smakrik med sjysst syra och en härlig fatton. Jag tycker dessutom mycket om Anima Chenin Blanc från Avondale. En mer passionerad vinproducent får man leta efter och han jobbar både ekologskt och biodynamiskt vilket såklart känns bra. Anima är ett expempel på hur bra Chenin Blanc kan vara.
När det ska vara rött i glaset är det alltid fråga om humör och mat såklart. Jag är helt begeistrad av Santa Cruz de Coya från Roberto Henriques. Den är sååå god! Frisk och elegant med röda sommarbär, en uppiggande örtighet och silkeslen. I Love it! Vår Garnacha från Ver Sacrum är nog det mest prisvärda vi har nu. Elegant och personlig!
Måns Lundeberg
"Det som inte chefen gör"
Telefon: +46 8 510 691 00
Mobil: +46 70 666 99 12
mans@handpicked.se.
Bakgrund | Varierande från vaktmästare på Kebnekaise fjällstation, massa år på Compaq och HP inom IT sektorn, sommelierutbildning på Vinkällan.
Intressen | Skjutsa ”chefen” , hänga med barnen när de dyker upp, sitta i fåtöljen och njuta av riktigt bra handboll. Laga mat är kanske det jag gillar att göra allra mest men lite träning i form av rodd och skidåkning tycker jag också är kul.
Godast i glaset | Öl, vin och mörk rom (speciellt Papiamento Carnival). När det gäller vin gillar jag det mesta frugan häller upp. Jag gillar verkligen kött och då är det bra att man är vän med stans bästa köttgrossist – Grantelius. Tillsammans med deras hängda biff är Charles viner alltid klockrena. Wines of Substance Cabernet Sauvignon är ju galet bra för 199 kr.
Frida Björklund
Marknadschef | Digital & Content Manager
Telefon: +46 8 510 691 00
Mobil: +46 70 302 33 93
frida@handpicked.se.
Bakgrund | Jag kommer från bilbranschen och ett företag som även är återförsäljare av Dräger alkolås. Lite långsökt för det oss vidare in på min förkärlek till goda viner, men då inte nödvändigtvis med hög alkoholhalt, utan snarare tvärtom. För att utöka mina praktiska och teoretiska kunskaper om vin, har jag gått sommelierutbildning på Restaurangakademien.
Intressen | Grafisk formgivning, media i all dess form (speciellt sociala), roddar våra event (älskar), inredning (läs renovering), god mat och dryck (speciellt våra). Är en härlig kombo enligt mig! Plussar man på husbilen, familjen, hundarna och goda vänner, så är livet fulländat (alltid)!
Godast i glaset | Det är så svårt att välja, det beror ju lite på och det finns ju så mycket gott! Men en av de röda favoriterna ur vår egen portfölj just nu är Nittardi Ad Astra från Fattoria Nittardi och en vit favorit är Geyerhof Stockwerk Grüner Veltliner.
Andrew Assaad
Logistik
Telefon: +46 8 510 691 00
Mobil: +46 76 050 26 45
andrew@handpicked.se.
Bakgrund | Högskoleutbildning i företagsekonomi och även utbildad personlig tränare och simlärare. Arbetslivserfarenheten är blandad. Jag har fått folk att röra på sig i mitt jobb som personlig tränare, dessutom har jag även fått folk att röra sig på nattklubbar där jag varit ljusoperatör. Nu sätter jag istället ljuset på siffror och excelark för att få våra produkter att röra sig hit från när och fjärran.
Intressen | Camping, spela schack, cykla och umgås med familjen. Ett av mina största intressen är skärmflygning. Sen gillar jag såklart att gymma och se till att ha en bra kondition - extra viktigt när man som jag tillbringar mycket tid här vid skrivbordet på kontoret.
Godast i glaset |Tills dess att vi har fått in något gott libanesiskt vin så dricker jag gärna Charles Smith Substance Chardonnay och Substance Cabernet Sauvignon.
Jesper Jakobsson
Brand Manager Assistent
Telefon: +46 8 510 691 00
Mobil: +46 70 666 96 52
jesper@handpicked.se.
Bakgrund | Som nyutexaminerad merkonom, som är en finländsk examen inom handel och ekonomi, började jag på Viking Line som lagerarbetare och försäljare. Då jag rörde mig bland taxfree-hyllorna drogs jag snabbt in i vinets magiska värld. Jag köpte hem flaskor, smakade, provade och läste på om druvorna och tillverkningen. Sedan dess har vin varit min största passion och jag brinner för att ständigt lära mig mer om branschen. Jag har gjort WSET 1, 2, 3 och 2023 blev jag klar med min WSET diploma. Efter några år på sjön ser jag nu fram emot att få utvecklas här på Handpicked.
Intressen | Resor, träning och att upptäcka nya restauranger och smakupplevelser. Djupa diskussioner om frågor i vinvärlden och att prova drycker från olika kategorier. Jag rör mig gärna ute i skog och natur då jag tar långa promenader med min tyska pinscher Siggy.
Godast i glaset |Riesling trocken av Gysler Sandstein har blivit en personlig favorit och till det slänger jag gärna ihop lite musslor. Av de röda väljer jag helst en Syrah från norra Rhône och vad är inte bättre till det än en riktigt god råbiff. Som körsbäret på tårtan avslutas middagen helst med ett sött dessertvin.
ÅSA GEFVERT
Sommelier | Säljare
Telefon: +46 8 510 691 00
Mobil: +46 733 31 26 35
asa@handpicked.se.
Bakgrund | Sommelier och kock. Jag har jobbat med vin i över 15 år och blandat det med att driva egna sommarrestauranger. Vidare har jag seglat på dom 7 haven och bott i New York 8 år.
Intressen | Trädgårdspyssel, matlagning, och resor. Min dröm är att öppna och driva mitt egna Fawlty Towers.
Godast i glaset | Jag dricker gärna bubbel och goda viner. Personlig favorit just nu är Irreplicable från Ver Sacrum! Om jag ska välja ett rött får det bli Samsara från Avondale i Sydafrika.
Johan Norberg
Sommelier | Säljare
Telefon: +46 8 510 691 00
Mobil: +46 70 666 15 20
johan@handpicked.se.
Bakgrund | Jag har arbetat i restaurangbranschen i 13 år och är utbildad kock. Dock har jag mestadels arbetat som hovmästare och restaurangchef. Jag är utbildad sommelier på Restaurangakademien och har sedan 2007 arbetat med vin och försäljning mot restauranger.
Intressen | Jag är otroligt sportintresserad och allätare av sport. Fotboll ligger mig närmast om hjärtat och jag är gärna på plats när mitt Stockholmslag spelar. På fritiden tränar jag båda mina barns fotbollslag och när tid ges ger jag mig gärna ut på golfbanan i ottan.
Godast i glaset | Jag är svag för bubblor så då säger jag Wiston Estate Brut Cuvée. En härlig Riesling funkar också, så varför inte Klangwerk Weinheimer Hölle Riesling GG Trocken.
Eva Eckstein
Produkt och hållbarhetsansvarig
Telefon: +46 8 510 691 00
Mobil: +46 70 721 22 07
eva@handpicked.se.
Bakgrund | Kock och sommelier. Arbetade under en period i resebranschen och blev då förälskad i Kalifornien och dess viner. Diplomerad på Restaurangakademien 2009 i dryckeskunskap WSET level 1,2,3. Snart färdig med WSET Diploma!
Intressen | Mat och gott i glaset! Resor, mysa med familjen på landstället på Åland, skogspromenader med hunden Spike.
Godast i glaset | Malvasia Bianca från Birichino förför och överraskar mig. Greywackes Pinot Noirs koncentration och silkiga tanniner gör mig lycklig!
Helene Westelius
Sommelier | Säljare
Telefon: +46 8 510 691 00
Mobil: +46 737 44 09 20
helene@handpicked.se.
Bakgrund | Kock med sträng uppfostran i det klassiska köket, men med stort intresse för all världens mat! Diplomerad på restaurangakademin 2001 i dryckeskunskap WSET steg 1,2 och 3. Kan även titulera mig som tequila ambassadör. Min vinuppfostran fick jag hos Carl Jan Granqvist på Vinkällaren Grappe där jag arbetat i 5 år som vinutbildningsansvarig och senare som vinkällarmästare. Numera bosatt i Hälsningland.
Intressen | Vinteraktiviteter, renovera min gård i Hälsingland, återbruk och hälsa.
Godast i glaset | Lambrusco från Moretto, Emilia di Romagna, Italien. Detta bubblande röda vin som serveras väl kyld passar till allt och alla! Djupröd, sträv och med fräsch frukt är den god till både pizzan, schnitzeln och ostarna, den är läskande en varm sommardag, såväl som uppvärmande framför brasan på skidsemestern, komplett helt enkelt! Bästa matminnet är kombon Guru från Wine & Soul tillsammans med ljummen kungskrabba med brynt citron och hasselnötsmör.
Anna Röjerman
Sommelier | Säljare
Telefon: +46 8 510 691 00
Mobil: +46 70 666 83 50
anna@handpicked.se.
Bakgrund | Restaurangbranschen i många år, jobbat som säljare sedan -00 Utbildad på Grythyttan/ Örebro Universitet mat, vin och miljö.
Intressen | Mat, dryck, människor och möten. Älskar att resa och uppskattar skärgården. Både Stockholms skärgård och St Anna 😉 Tycker om färg och form, allt ifrån det dukade bordet till konsthantverk och loppis. Barnen och deras aktiviteter
Godast i glaset | Svag för Chablis men just nu väldigt charmad av Portugal och i synnerhet Arinto dos Azores!
Lena Magneby
Sommelier | Säljare
Telefon: +46 8 510 691 00
Mobil: +46 70 666 04 23
lena@handpicked.se.
Bakgrund | Restauranghögskolan Grythyttan – Örebro Universitet 1993-1996. Fil.kand i Restaurang och Måltidsvetenskap WSET utbildad level 1,2,3. Jobbat som vinsäljare sedan 2001 med undantag för 1,5 år i en annan härlig bransch – ostbranschen.
Intressen | Mat och dryck! Gillar att prova nya smaker, älskar att spela golf, tennis eller att vara ute på havet. Alla former av sport. Resor är en annan stor passion, gärna med familjen, vänner och i jobbet. Gillar även att stå vid sidan av fotbollsplanen och heja på vår son.
Godast i glaset | Älskar Vouvray i alla dess former, och riktigt kul med engelska bubblor som Wiston Cuvée. Om jag får välja ett rött vin just nu så blir det Birichino Grenache Besson Vineyard, från vingården Birichino i Santa Cruz som jag hade förmånen att hälsa på nu i påskas.
Katarina Alwin
Kundklubb Friends of Handpicked
Telefon: +46 8 510 691 00
Mobil: +46 73 810 50 78
katarina@handpicked.se.
Bakgrund | Jag har arbetat i vinbranschen sedan 1998 och har erfarenheter med mig från alla led hos både grossist, importör och som konsult. Diplomerad på Restaurangakademin 2001 i dryckeskunskap WSET steg 1,2 och 3 år 2000, och nu suktar jag efter att läsa diploma. Jag älskar vin, mat och det dukade bordet.
Intressen | Form och design, natur och skog, vandra i bergen, andra kulturer, resor, loppis och odling på vårt lantställe vid Vänern. Utövar daglig yoga och meditation, det är ett härligt sätt att få perspektiv på det mesta och stå stadigt på jorden. Jag älskar att resa, möta nya kulturer och människor, speciellt i vinbranschen som har så många vackra själar och personligheter med stor passion för sitt hantverk. Jag tycker också om att laga mat ihop med min man på landet, han bestämmer över maten och jag vinet. Kan inte bli bättre!
Godast i glaset | Jag är svag för vita välgjorde viner med personlighet. Mouchâo Ponte Bianco Verdehlo är fantastisk, Arinto doç Azores från Antonio Mancanita är magisk liksom Jolandie Fouchés Chenin Blanc från Wolf & Woman. Återkommer också alltid till de röda från Ver Sacrum i Argentina och från Garage i Chile. Viner med stor fingertoppskänsla. Så får vi inte glömma våra viner från Kanarieöarna och Mallorca. Heaven!
Lena Ekberg
Utbildning Studion
Telefon: +46 8 510 691 00
Mobil: +46 70 821 09 29
lena@wineinspirationstockholm.se.
Bakgrund | Creative Director inom kommunikation sedan massor av år. Utbildning och bakgrund som strateg, projektledare, kreatör, språkvetare och sommelier WSET3. Vin som intresse kom tidigt in i bilden och fastnade på riktigt via Munskänkarna vid 2000-talets början. I jobbet följde strategiuppdrag inom affärsområde vin, varumärkesutveckling för branschen och vinjournalistik. Numera är jag lyckligt fängslad i vinvärlden på heltid och trivs så gott med allt som har med skrivande, utbildning och provningar att göra.
Intressen | Upplevelser inom vin och mat, arkitektur, inredning, design, en smula trädgård och så mycket golf som möjligt. Passionen året runt stavas annars weimaraner, våra grå tjejer av denna fågelhund bjuder på dagliga upptåg i snårskogen.
Godast i glaset |Formligen älskar det svala röda från Birichino i Kalifornien och Ver Sacrum i Argentina. Väljer väldigt gärna chenin blanc i form av Le Marigny eller Wolf & Woman. Tycker Cravens pinot gris är riktigt kul, uppskattar elegansen i både chardonnay och pinot noir från Matthew van Heerden och plockar gärna något på nebbiolo från La Spia.