Romdrinkar

Negroni

| Ingredienser
– 3 cl Mörk torr rom
– 2 cl söt vermouth
– 2 cl Campari

| Glas – On the Rocks
| Is – Större kuber
| Garnering – Grapefruktskal (eller Apelsinskal)
| Hur gör man –
Börja med att hälla i alla ingredienser i ett glas, fyll det med is, rör om och sila över is i serveringsglaset. Drinken ska inte spädas ut för mycket då den hälls över is innan servering.

Last Word

| Ingredienser
– 2,5 cl Ljus rom
– 2 cl Örtlikör
– 2 cl limejuice
– 2 cl Maraschinoa

| Glas – Cocktailglas
| Is – Krossad
| Garnering – Maraschino-körsbär
| Hur gör man –
Häll i alla ingredienser i en shaker fylld med is. Skaka och sila över till serveringsglaset.

Rum Julep

| Ainesosat
– 5 cl Mörk torr rom
– 1,5 cl sockerlag/ljus sirap
– 6 st myntablad

| Glas – Metallmugg
| Is – Krossad
| Garnering – Myntablad
| Hur gör man –
Lägg myntan direkt i glaset. Häll på alla ingredienser, avsluta med krossad is. Rör om länge med en sked.

Less is More

| Ingredienser
– 6 cl Mörk torr rom
– 1 stänk sodavatten
– 1 skiva apelsinskal
– 1 stor isbit

| Glas – On the Rocks
| Is – Större kub
| Garnering – Apelsinskal
| Hur gör man –
Lägg isbiten direkt i glaset. Häll sen över rom och sodavatten, rör om försiktigt. Pressa apelsinskalet över drinken som extra krydda.

Last Mule

| Ingredienser
– 5 cl Mörk söt rom
– 10 cl Gingerbeer
– 1 cl limejuice

| Glas – Kopparmugg “Mulemugg”
| Is – Iskuber tillsammans med krossad is
| Garnering – Limeskivor och Myntablad
| Hur gör man –
Hälli  alla ingredienser i muggen och rör om, avsluta med is och garnering.

Old Fashioned

| Ainesosat
– 6 cl Mörk söt rom
– 0,7 cl Sockerlag/Ljus sirap
– 2 droppar Angostura bitter

| Glas – Old Fashioned
| Is – Större kub
| Garnering – Apelsinskal eller Maraschino-körsbr
| Hur gör man –
Häll alla ingredienser tillsammans med mycket is i ett blandningsglas. Rör om kraftigt och sila sen över iskuben i serveringsglaset. Garnera med apelsinskal och Marachino-körsbär.

Ginger Rum

| Ingredienser
– 5 cl Mörk torr rom
– 15 cl Ginger Ale (justera efter smakpreferens)
– Några kakaobitar (valfritt)

| Glas – Long Drink
| Is – Kuber
| Garnering – Apelsinskal. En rosmaringren ger en ytterligare dimension till drinken. 
| Hur gör man –
Börja med att fylla glaset med is. Häll sen över alla ingredienser och rör om lätt. Garnera med apelsinskal.

Daiquiri

| Ingredienser
– 4 cl Ljus rom
– 2 cl Limejuice
– 1 cl Sockerlag/Ljus sirap

| Glas – Cocktailglas
| Is – Serveras som den är
| Garnering – Limeskal
| Hur gör man –
Häll i alla ingredienser i en shaker fylld med is. Sila över ett kylt cocktailglas.

Rum & Tonic

| Ingredienser
– 5 cl Ljus rom
– Tonic, fritt val
– Apelsinskal

| Glas – Long Drink
| Is – Kuber
| Garnering – Apelsinskal eller grapefruktskal
| Hur gör man –
Häll romen över isen i glaset, tillsätt tonic efter egen smak och garnera med apelsinskal.

Charlotte Halzius"Blood, Tears and Gold"

– Winner Cocktail –
Diplomático World Tournament 2017

| Ingredienser
– 5 cl Diplomático Mantuano
– 2 cl Amer Picon
– 1 cl Körsbärssocker
– “Two dash” Tincture/Liquid Gold

| Glas – Long Drink
| Is – Krossad
| Garnering – Maraschino körsbär
| Hur gör man –
Rör ihop samtliga ingridienser med isen, sila i kylt glas, garnera med körsbär.