Genevieve

Med passion för bubblor

Genevieve är ett litet boutiquevineri i Sydafrika som enbart fokuserar på mousserande viner tillverkade enligt den traditionella metoden, det vill säga samma process som används för att göra champagne i Frankrike. Genevieve drivs av Melissa Nelson vars viner väcker allt större uppmärksamhet för varje år som går. Melissas mamma uppmuntrade henne att vara kompromisslös och alltid tänka stort i sina framtidsplaner. Det resulterade i högtflygande planer där pilot till en början var drömyrket. Hennes passion för mousserande vin växte med tiden och till sist drömde hon inte bara om att få njuta av vinet utan även om att få vara med och skapa det från grunden.

Efter en lång tids sökande hittade Melissa till sist en gammal vinodling planterad med chardonnay och det tog inte lång tid innan hon kunde förverkliga sin dröm. Den första årgången producerades 2008 och fick ett fantastiskt mottagande av pressen. Året därpå dubblerades produktionen och i dag produceras cirka 40 000 flaskor.

Med varför namnet Genevieve? Melissas föräldrar spenderade mycket tid i Frankrike och blev snabbt förälskade i huvudstaden. Paris skyddshelgon heter Geneviève, vilket inspirerade dem till att ge Melissa detta namn som hennes mellannamn. Namnet Genevieve är en hyllning till familjen och Frankrike och med sin produktion vill Melissa visa att även Sydafrika har kapacitet att göra lika bra bubbel som det mer väletablerade ursprunget i hennes föräldrars favoritland.