Venezuela

Destilerias Unidas

Canaïma Gin

Canaïma Gin arbetar med ett stödprogram till ursprungsbefolkningen i Amazonas, med särskilt fokus på kvinnliga hantverkare. Stödet sker genom ”Foundacion Tierra Viva” i Venezuela och nu även genom ”Fundación Casa de la Mujer del Vaupés” i Colombia. Projekten är en viktig del av Canaïma Gins omfattande CSR-program (Corporate Social Responsibility) och syftar till att förbättra levnadsvillkoren i många lokala samhällen.

Häng med så förstår du varför vi är stolta över att få arbeta med en producent som inte bara gör fantastiska drycker utan även insett att framtiden tillhör alla som är både goda och kloka och väljer att ta ansvar!

Canaïma Gin är ett ledande märke inom premiumsegmentet av gin, med tillverkning i Venezuela. Företaget har sedan tidigare fått positiva omdömen för sitt utbyggda CSR-arbete, då tio procent av varumärkets omsättning återinvesteras i Amazonas i form av stöd till organisationer som arbetar med miljöfrågor, skyddsåtgärder, bevarande av lokalsamhällen och Fair Trade-program.

”Dagens konsumenter är intresserade av varumärken som tar ett etiskt ansvar och som gör skillnad”, säger Mariana Calderón, Master Distiller vid Canaïma Gin och en av de ansvariga bakom varumärkets framgång. ”Genom Canaïma Gin erbjuder vi möjligheten för konsumenten att stödja lokalbefolkningen i Amazonas och särskilt kvinnliga hantverkare”.

Canaïmas stöd till och samverkan med kvinnliga hantverkare i Warao-stammen innebär även att värdefull kunskap kan föras vidare mellan generationer. Canaïma Gin, Tierra Viva och Warao-kvinnorna har utvecklat ett så framgångsrikt samarbete att även männen i denna kultur har slutit upp och deltar i arbetet.

Inom stödet till Amazonas bidrar Canaïma Gin även till ”Saving the Amazon”, en colombiansk organisation som arbetar för återplantering och bevarande av regnskog. Arbetet omfattar även ett stödprogram till ytterligare en grupp kvinnliga hantverkare, ”Fundación Casa de la Mujer del Vaupés” i Colombia, som kommer att tillverka över tiotusen promotion-produkter åt varumärket under 2021.

Canaïma


Canaïma Gin
#82012 [319:-] 399:-