Fraser Gallop Estate

Med perfekta förhållanden för vinodling

Har du hört talas om Margaret River? En pärla till vinregion i sydvästra hörnan av Australien. Klimatet påverkas starkt av Indiska Oceanen som ger svalka, den urgamla jordmånen är mineralrik och den biologiska mångfalden är helt unik, merparten av all växtlighet på platsen existerar bara just här.

Druvorna chardonnay och cabernet sauvignon är förstås inte unika för platsen, men i Margaret River har de idealiska förhållanden för mognad, med ymnigt regn under rätt period och en lång, lagom varm säsong. Regionen är välkänd för toppviner på just dessa båda internationella storheter till druvor och platsen är även idealisk för vår producent Fraser Gallop Estate.

Vingården, som etablerades 1998 av Heather Fraser och Nigel Gallop, ligger i Wilyabrup Valley där klimatet är perfekt avvägt. Redan från start gällde ”dry farming” och utan bevattning etablerar sig rankorna djupt, frukten får speciell kvalitet och blir till smakrika, komplexa viner på flaggskeppsdruvorna, men även på sauvignon blanc, sémillon och merlot i olika blandningar.

Det nuvarande vineriet byggdes 2008 och här jobbar Nigel Gallop och hans team på ett hantverksmässigt sätt. Vinmakare Clive Otto har designat bygget för att passa just Fraser Gallops produktion, där frukten spontanjäser med naturlig jäst och påverkas så lite som möjligt under resans gång. ”Vi kompromissar inte, utan gör allting på korrekt sätt även om det tar extra tid”, säger Nigel.

Både målsättning och resultat är kvalitetsviner med ett stort mått av ursprung och personlighet – omskrivna och prisbelönta flaskor med många utmärkelser runt halsen.