Baglio Cristo di Campobello

Med fantastisk smak av det nya Sicilien

Detta är en ung och innovativ producent som håller till på den södra kusten i Arigento, Sicilien. Vingården grundades år 2000 av de tre bröderna Angelo, Dominico och Carmelo Bonetta med familjer. År 2006 stod ett fantastisk fint och modernt vinhus klart och året därpå producerades den första årgången. Ägorna omfattar 30 hektar i Arigento med mestadels kritstensjord och 50 hektar i Campobello di Licata, där jorden består av både kalk och kritsten.

Vingårdarna ligger på 230 till 270 meters höjd över havet och får en behövlig, sval vind då dagstemperaturen kan uppgå till 35 grader. Nattetid sjunker temperaturen till omkring 20 grader, det ger en långsammare mognad och druvor med bättre balans av syra. Vingårdarna är planterade med cirka 5 000 rankor per hektar och här handskördas allting. Här odlas klassiska sicilianska druvor, det lokala och det småskaliga är ett val, och i vineriet framställs viner som kan uttrycka det som är typiskt för regionen. I dag producerar man 25 000 lådor per år fördelade på åtta olika etiketter.

Baglio Cristo di Campobello