Domaine Saint-Rémy
Biodynamisk vinodling och långsam vinmakning
Domaine Saint Remy ligger i Haut Rhin–området i Wettolsheim, nära staden Colmar. Familjegendomen grundades 1725 och är sedan 2010 ekologisk certifierad. Familjen Ehrhart, som äger vingården och driver arbetet, har valt att gå vidare till biodynamisk inriktning och är sedan 2012 certifierade även enligt denna standard. Philippe och hans fru Corinne började arbetet 1988, då tillsammans med Philippes pappa, och det var en självklarhet att fortsätta arbetet och driva utvecklingen vidare enligt den hållbara inriktning han hade påbörjat.
Vingårdarna omfattar 25 hektar, är utspridda över regionen och har vackert klingande namn – Ammerschwihr, Eguisheim, Gueberschwihr, Kientzheim, Niedermorschwihr, Sigolsheim, Turckheim, Walberswick, Wettolsheim, Wintzenheim och Zimmerbach. Alla druvor skördas för hand och varje vingård vinifieras separat, för att varje plats och ursprung ska komma till uttryck i vinet. Selektering sker noggrant i vingården och all must jäser på druvans naturliga jäst under lång tid och får även vila på sin jästfällning i 6 till 8 månader. Den långsamma vinmakningen och jordmånen som består av granit, kalksten och sand, bidrar till aromatiska viner med frisk syra och härlig mineralstruktur.
Gården producerar även en Crémant d´Alsace, likörer, Eau-de-Vie, Late Harvest och Selection de Grains Nobles.