Craven Wines

Med inspiration från hela världen

”Aussie” Mick och ”Saffa” Jeanine möttes i Sonoma 2007 när båda jobbade extra med skördearbete. Efter sina universitetsstudier bestämde de sig för att ge sig ut i världen och under fyra år reste de jorden runt för att lära sig mer om vinmakning. Paret hann med att göra nedslag både i Australien, Europa, USA och Sydamerika. År 2011 flyttade de till Stellenbosch, Jeanine kommer ursprungligen härifrån. Mick kommer från Australien, men de var båda överens om att det var i Stellenbosch de ville slå sig till ro, bilda familj och börja göra sina egna viner.

Stellenbosch har en mångfald av terroir och fantastiska vingårdslägen. Det tar Mick och Jeanine vara på i sina ärliga viner som uttrycker ursprung och har karaktär av druvornas växtplats. Craven Wines gör endast vingårdsbetecknade viner som även speglar årgången.

I vineriet är tillverkningen hantverksmässig och vinerna påverkas så lite som möjligt. Inga tillsatser används, varken kultiverad jäst, enzymer eller klarningsmedel. Craven Wines använder enbart gamla fat och i första hand stora ekfat. Ingen filtrering görs och det enda som tillsätts är ytterst lite svavel före buteljering.


Craven Cinsaut
#51221 [219:-] 275:-
Craven Pinot Gris
#93706 [175:-] 219:-
Craven Viognier
#93487 [199:-] 249:-