Tomassetti

Ekologiskt odlat sedan 30 år

Bröderna Matteo och Andrea Tomassetti fick förmånen att ärva en tre hektar stor vingård av sina farföräldrar. En gård med gamla stockar som är ekologiskt odlade sedan 30 år tillbaka. Här finns druvorna verdicchio, trebbiano och sangiovese och man producerar även en extra virgin olivolja av mycket hög kvalitet. Bröderna Tomassettis filosofi är att göra vin som respekterar och reflekterar dess terroir. Man lägger stor vikt på sina uppbindningsmetoder och att enbart använda sig av druvans naturliga jäst på vilken vinet får jäsa spontant.

Vingården ligger mellan kullarna Verdicchio dei Castelli di Jesi och det historiska området Bianchello del Metauro och är klassificerad som Marche IGP.

Matteo är agronom och fokuserar på det praktiska arbetet i vingården och läran om jästen medan Andrea är ekonom och tar hand om det affärsmässiga. För vineriets mer tekniska delar tar de hjälp av Marco Gozzi som är oenolog. Det lilla vineriet strävar efter att sätta Marche på kartan.


Tomassetti Vino Bianco
Restaurangsortiment [139:-] 174:-
Tomassetti Vino Rosso
Restaurangsortiment [129:-] 162:-