Autòcton Celler – Finca Mas Vilella

Med kvalitet före klassificering

Albert Jané är är en ung vinmakare som kommer från en familj som varit en del av vinvärlden sedan 1914. Under många år har Albert gjort vin med stor framgång i  Montsant och Priorat men nu har han återvänt hem för att jobba med sitt viktigaste och personliga projekt någonsin. Hem innebär Le Bisbal del Penedès som är beläget i Catalunya i nord-östra Spanien. Vinodlingarna är belägna runt vinkällaren i provinsen Tarragona men denna plats tillhör inget DO och är därför oklassificerat och säljs som husvin.Vad gör det om man vet vad man gör och kan sälja det på grund av vinets kvalitet och unika egenskaper. Albert bryr sig mer om fantastiska vingårdslägen än att tillhöra ett ”känt” DO.

Filosofin är att återställa och hedra de ursprungliga druvorna från Alberts barndomshem. Några av dessa druvor som spelar en viktig roll är sumoll, xarel-lo, malvasia de sitges.

Vinodlingarna är belägna 300-500 meter över havet och den kalkrika jorden är mager. Vinodlingarna är gamla och det finns vinstockar som  kommer fylla 100 år. Vinkällaren ligger i en traditionell byggnad ”Masia” som härstammar från 1500-talet och högst upp i huset bor Albert tillsammans 4 hönor, 1 tupp och 3 hundar.

Traditionell vinmakning med så lite intervention som möjligt. Beroende på vilket av vinerna så lagras de på ståltank, amfora eller franska ekfat.


Autòcton White
Restaurangsortiment [129:-] 159:-
Mas Vilella
#71860 [179:-] 225:-