Domaine André Bonhomme

När långsiktigt arbete lönar sig

Domaine André Bonhomme grundades 1956 och har en odlingsyta på 11 hektar, där det odlas nästan uteslutande chardonnay. André Bonhomme har spelat en stor roll för att förbättra vinproduktionen i området. Det var många som tyckte att han var galen när han som ung beslutade sig för att satsa på att buteljera sitt eget vin. Området hade vid denna tidpunkt inte hunnit skapa sig något större namn och alla andra vinodlare sålde sina druvor till det lokala kooperativet. Men Andrés satsningar har visat sig helt riktiga. Tack vare en framgångsrik satsning har man haft råd att köpa mer mark och i dag har Domaine André Bohomme odlingar med perfekta lägen ovanför byn Viré.

Viré Clessé blev en egen appellationen 1999 och det mycket tack vare Andrés långsiktiga arbete. Vinerna från AOP Viré Clessé är alltid gjorda på chardonnay och har en karaktär som i det närmaste kan jämföras med viner från Pouilly. De är ofta väldigt torra, mineralrika och har en härlig ton av exotiska frukter.

I dag drivs Domaine André Bonhomme av dottern Jacqueline, hennes man Eric och deras son Aurélien som blev diplomerad enolog år 2007.