Ciavolich

Chiara visar vägen med framtidens vin

Släkten Ciavolich kom till Italien och Abruzzerna i mitten av 1500-talet. Miglianico blev platsen, mellan Pescara och Ortona, och här byggdes det första vineriet 1853. I slutet av seklet stod ett bröllop som knöt band till en annan släkt och när tiden kommit till 1960-tal ärvdes en egendom i Loreto Aprutino. Här anlade Guiseppe Ciavolich vingårdar med främst druvsorterna montepulciano, trebbiano och cococciola och i dag arbetar Ciavolich även med pecorino.

I dag är det Chiara Ciavolich som med avstamp i Guiseppes arbete väver den röda tråden som länkar ihop bakgrund med nutid och framtid. Verksamheten finns nu i Loreto Aprutino och här får både hållbarhet och ursprung rätt innebörd genom Chiaras fokuserade arbete. Den ärvda marken, produktionen i vineriet och dagens medarbetare omsluts alla av en konsekvent strategi som inte har plats för marknadens nycker eller tillfälliga trender.

Viner med tydligt ursprung är målet, men samtidigt i moderna och personliga tolkningar. Ett av de senaste vinerna på montepulciano beskrivs av Chiara som en ung och intellektuell tuffing som bär sneakers och läser Hemingway… Lockande vibbar, minst sagt. Det här är framtidens vin, säger Chiara.

Chiara håller sin egen häftiga version av litterär salong – i modern tappning och där karaktärsfulla viner på ursprungliga druvor får stå för berättelserna. Varmt välkommen att träffa fyra personligheter på coccociola, pecorina, montepulciano och trebbiano!

Ciavolich