Tenuta Buon Tempo

Ligger på en sluttning ner mot floden Orcia

Gården Tenuta Buon Tempo ligger på en sluttning ner mot floden Orcia i en by som heter Castelnuovo dell`Abate i den södra delen av Montalcino. Den drivs numera av svensken Per Landin.

Området har goda förutsättningar för att producera eleganta viner, liten regnmängd, de rätta vindarna, mager jord och en fin syd-östlig exponering av vingårdarna. Klimatet influeras och skyddas av berget Monte Amiata i söder och i norr av kullarna i Montalcino. Man praktiserar ekologisk odling och är certifierad sedan 2018. Gården är 28 hektar stor varav 14 hektar är vinodlingar och resten skog och olivlundar.

Filosofin är att producera ursprungstypiska viner av hög kvalitet av druvan sangiovese grosso. Vinhuset håller hög standard när det gäller de moderna tekniska delarna, men samtidigt praktiseras en vinmakning som är väldigt ”hands off”. Man använder naturlig jäst och varken filtrerar eller klarnar vinet. Framför allt så börjar allt i vingården med friska, mogna druvor som är en förutsättning för viner av god kvalitet.