Bolet

I samklang med naturen

Familjen Bolet har gjort vin i närmare sju generationer med fokus på både stilla och mousserande viner och alltid med passionen att producera i samklang med naturen.

I början på 1900-talet blev familjen varse Phylloxerapesten som från 1860-talet fram till sekelskiftet dödade nästan alla Europas vinrankor. Efter hand har de planerat om sina vinstockar och kan i dag stoltsera med 66 hektar mark.

Vingårdarna ligger i hjärtat av Penedes som är ett mångfacetterat vinområde som i nordöstra Spanien med olika höjdskillnader och vingårdslägen. Detta skapar de bästa förutsättningarna för olika stilar och variationer av vinerna.

Under 1970-talet var det så dags att börja modernisera såväl ute i vingårdarna som inne i vineriet med både nya moderna maskiner och nya tekniker.

Det var först 1982 som familjen Bolet började producerade sin första cava under namnet Bolet. På kort tid har det sedan hänt mycket på gården. År 2000 började man omvandla sina vingårdar till att bli helt ekologiska och 2004 blev man CCPAE certifierade (Catalan Council of Organic Agricultural Production). År 2015 kunde man presentera sitt första helt naturliga vin.


Bolet Cava Brut Classic
Restaurangsortiment [95:-] 119:-