B. Leighton Wines

Vinmakaren Brennon Leighton skapade B. Leighton Wines för att kunna jobba med och visa upp druvor som kommer från toppen av Olsen Hills Vineyard i östra delen av Yakima Valley. En dröm gick i uppfyllelse när han 2012 kunde presentera tre viner härifrån – en petit verdot, en grenache och en syrah. Tillsammans med ägaren Leif Olsen har han även planterat en annan vingård, en så kallad field blend med olika druvor.

I sitt arbete på Olsen Hills Vineyard får Brennon möjlighet att arbeta enligt sin filosofi – att låta vinet vildjäsa, få en lång maceration och att hålla en reduktiv vinmakning med minimerad syrekontakt för att bevara det fruktiga uttrycket i vinerna.

För att hylla och tacka alla som har varit med på hans resa, och gjort honom till den vinmakare han är i dag, har Brennon tagit fram vinet Gratitude. Det är en Rhône-blandning med inspiration från södra Frankrike, gjort på södra Rhône-dalens klassiska druvor.

Vinerna säljer Brennon via Charles Smith Wines. Brennon är en hyllad vinmakare och hans viner får höga poäng vid bedömningar, bland annat fick hans Petit Verdot 2012 96+ poäng i Robert Parkers Wine Advocate.

B.Lighton Wines