Smådalarö Gård

Hotell & Spa

26 – 28 JANUARI 2024

Wine Weekend

Börja året med en helt ny upplevelse. Sista helgen i januari 2024 flyttar vi nämligen in hos fantastiska Smådalarö Gård Hotell & Spa i Stockholms skärgård och dukar upp till en vinmässa som sent ska glömmas. Vi tar med oss fyra av våra duktiga vinproducenter plus ett stort antal viner från vårt sortiment. Så nu är det bara dig vi väntar på

Under avslappnade former får du chansen att prova vin i din egen takt. Faller andan på så tar du en paus för en Spa-behandling, lite yoga eller ett dopp i någon av de fantastiska poolerna. En vintrig promenad i den vackra omgivningen gör garanterat att maten som serveras kommer att smaka extra gott. För den som är riktigt vinintresserad kommer vi att anordna utbildande och spännande provningar tillsammans med våra producenter som är med oss under helgen (en provning per gäst). Vi ger dig tre paket att välja mellan – Sparkling Friday, Splendid Saturday och Spectacular Weekend.

Ciceron för denna helg kommer vara vinprofilen Joe Fattorini. För dig som inte känner till Joe så är han engelsman, trots sitt italienskt klingande efternamn, och är känd från tv-serien ”The Wine Show”. Längre ner på sidan finns en länk till programmet för dig som är lite nyfiken.

Kom och vina med oss på premiären av vårt nya event – Handpicked Wine Weekend

Ps. Du gör din bokning direkt hos Smådalarö Gård Hotell & Spa via länken här nedan. Då passar du även på att boka tid i Spa-anläggningen om du gillar vatten och bad. Vinprovning | Master Class bokar du separat via länken nedan som går till oss på Handpicke (en Master Class per gäst). Tänk på att det bara finns ett begränsat antal platser hos respektive producent. Du har såklart möjlighet att träffa dem alla under själva vinmässan.

Träffa våra producenter

Vad vore vi utan våra fantastiska producenter och duktiga vinmakare? Under helgen har du chansen att träffa fyra av våra vänner. Sandra, Leon, Mireia och Silvia kommer såklart att berätta om alla viner som de har med sig, men också om hur produktionen bedrivs i respektive region. Och såklart om livet som jordbrukare och noggrann hantverkare.

Sandra Tavares da Silva

Quinta de Chocapalha | Wine & Soul

Sandra som representerar Wine & Soul och Quinta de Chocapalha i Portugal har blivit en riktig världskändis i vinvärlden. Jättekul tycker vi eftersom vi har hängt med varandra i 20 år. Tillsammans med sin man, Jorge Serodio Borges driver de Wine & Soul. Det första vinet som de gjorde var Pintas Red. Ett vin som har fått de högsta poängen någonsin för ett vin från Portugal. Sandra gör också vin utanför Lissabon tillsammans med hennes syster, mamma och pappa. Den egendomen heter Quinta de Chocapalha och även dessa viner får makalösa omdömen. Under denna provning kommer vi få prova vin från båda egendomarna och något extra ordinärt utlovar Sandra också.

Leon Femfert

Fattoria Nittardi

Aldrig har väl Chianti Classico varit mer populärt än nu. Vi är enorm stolta att jobba med Fattoria Nittardi som är beläget mellan Florens ich Chianti. Vinerna är fantastiska och vinner utmärkelser och får höga poäng i internationell press. Många av er känner säkert igen ett av vinerna från Systembolaget som vi släppt varje år, nämligen Casanuova di Nittardi. Ni vet etiketten och omslagspappret som varje nytt år gjorts av en känd konstnär. Leon har med sig sina bästa viner denna eftermiddag och såklart kommer han berätta vad Michelangelo och Påven har för relation med Nittardi. En gammal årgång från Nittardi kommer korkas upp under denna provning.

Mireia Pujol-Busquet

Alta Alella

Mireia kommer från Alta Alella som är en rätt ny producent hos oss. Det här är en riktigt spännande producent som ligger bara 10 minuter från Barcelona och beläget mitt i ett naturreservat. Mireia har bokstavligen vuxit upp bland vinrankor och druvor. Här tar man hållbarheten på största allvar och alla vinerna är ekologiskt certifierade. Man gör Cava, Pet Nat och stilla viner. Mireia kommer prata om både hållbarhet och hur vinframställning. Fokus kommer att vara Alta Alellas mousserande viner och det bjuds på både Pet Nat och Cava i olika stilar. Mireia kommer ha med sig en riktig sensationell Cava speciellt för denna provning.

Silvia Bonomo

Monte del Frà

Det är väldigt roligt att Silvia kommer till Sverige denna helg. Silvia och hennes familj Bonomo är ägare av Monte del Frà som ligger i Veneto. Denna region är absolut mest känd för att göra Valpolicella, Ripasso och Amarone. Det gör Monte del Frà också och med en enorm finess men vi startade vårt samarbete för över 15 år sedan då vi provade deras vita vin Ca del Magro. Vilket galet bra vin för en minst sagt rimlig peng. Under denna provning kommer vi prova två årgångar av Ca del Magro men även deras Valpolicella och Amarone. Inte omöjligt att det blir en liten smakis av något annat riktigt kul från deras sortiment.

”En annorlunda upplevelse i fantastisk miljö och en plats för återhämtning, andning och njutning"

Joe FattoriniHelgens Ciceron

Joe Fattorini is the presenter of The Wine Show shown around the world and on the channel Godare in Sweden. Joe has been a wine writer for almost 30 years, as well as wine merchant, including time at Berry Bros & Rudd, possibly the world’s oldest wine merchant and supplier to the British Royal Family. Today he lives in Stockholm with his family and advises wine businesses around the world, and is writing a social history of sommeliers.

The Wine Show

Smådalarö GårdHotell & Spa

Ett av Sveriges största spa beläget i hjärtat av Stockholms skärgård. Här njuter du av en bekymmersfri tillvaro, oavsett om du längtar efter avkoppling eller en stund av eskapism erbjuder vi noga utvalda upplevelser som möter dina tillflyktsönskemål på ett varmt och personligt sätt. Glöm tid och rum när du kopplar av i den ljusa, vidsträckta spa-loungen, brasrummet eller i den lugna Oasen, fylld av grönska och hängande bäddar.

Smådalarö Gård

Johan HedbergProvningsledare

Johan Hedberg, kanske mest känd under namnet Matgeek, kommer tillsammans med Måns hålla i en Rom & Chokladprovning.

YouTube @Matgeek

Jane SandströmRidel Glasdrottning

Jane Sandström, kanske mest känd under namnet Glasdrottningen. Gör glasen verkligen någon skillnad på vinet? Ja det kommer vi få svaret på!

Riedel | Sundqvist

Program

Smådalarö Gård | 26 – 28 januari 2024

Fredag

18:00 – Bubbelprovning
20:00 – Middag inklusive vinpaket
2 rätter + 3 viner

Spa | Öppetider fredag: 14:30–17:30

Lördag

9:00–10:30 – Frukost
12:00–17:00 – Vinmässa | Werket

En provning per gäst av följande fyra alternativ:
13:00–14:00 – Vinprovningar | Master Class
Sandra Tavares da Silva | Quinta de Chocapalha + Wine & Soul
Mireia Pujol-Busquet | Alta Alella
15:00–16:00 – Vinprovningar | Master Class
Leon Femfert | Fattoria Nittardi
Silvia Bonomo | Monte del Fra

17:30–19:30 – Middag med vinpaket | Sittning #1
20:30–21:30 – Rom och chokladprovning
4 rätter + 4 viner

20:00–22:00 – Middag med vinpaket | Sittning #2
18:30–19:30 – Rom och chokladprovning
4 rätter + 4 viner

Spa | Slottider för bokning lördag
08:00-11:00 • 11:00-14:00 • 14:30-17:30 • 17:30-20:30

Söndag

07:00–11:00 – Frukost
08:00–09:00 – Yogapass med Jenny Rosberg
Bokas och betalas separat | 150:- | person | info@smadalarogard.se 

11:00 – Senaste utcheckning

Spa | Slottider för bokning söndag
08:00-11:00 • 11:00-14:00 • 14:00-17:00

Prislista

Handpicked Wine Weekend

Sparkling Friday

Fredag – lördag: 26-27 januari
Del i dubbelrum med frukost
Bubbelprovning
Middag inklusive vinpaket
2 rätter + 3 viner
Vinmässan lördag | Werket
Vinprovning lördag | Master Class
(En provning per gäst)

Entré till Spa

Från 2.990:- / person

Splendid Saturday

Lördag – söndag: 27-28 januari
Del i dubbelrum med frukost
Middag inklusive vinpaket
4 rätter + 4 viner
Vinmässa lördag | Werket
Vinprovning lördag | Master Class
(En provning per gäst)
Rom- och chokladprovning

Entré till Spa

Från 3.440:- / person

Spectacular Weekend

Fredag – söndag 26-28 januari
Del i dubbelrum med frukost
Middagar inklusive vinpaket
2+4 rätter + 3+4 viner
Vinmässa lördag | Werket
Vinprovning lördag | Master Class
(En provning per gäst)
Rom- och chokladprovning

Entré till Spa

Från 5.385:- / person

Bokningsinstruktion

Knappen tar dig till Smådalarö Gårds bokningsida. Klicka dig fram till januari 2024 och välj fredag den 26 eller lördag den 27 som ankomstdag och tryck på sök. Om du väljer hela helgen – Spectacular Weekend – så måste du lägga till + två nätter på fredagsvalet innan du trycker på sök. Sen är det bara att välja Wine Weekend, göra din bokning och komplettera med rumsval osv. Välkommen till Smådalarö!

Master Class

Vinprovning

Vår Minimässa i Werket pågår från 12:00–17:00 under lördagen. Där kan du prova helgens alla viner i lugn och ro tillsammans med oss och våra tillresta producenter. Då kan du även passa på att bekanta dig med Sandra, Leon, Mireia och Silvia som är beredda att svara på alla dina frågor.

Vill du fördjupa dig mer i vinproduktion under helgen så ska du såklart passa på att hänga med på en Vinprovning | Master Class med någon av våra vänner. Det gör du genom att klicka på knappen och bestämma dig för vilken producent som du skulle vilja veta lite mer om (en provning per gäst). Provningarna sker i två tidsfönster som du får välja mellan (13:00–14:00 och 15:00-16:00) och ingår såklart i helgens evenemang. Tänk på att det är först till kvarn som gäller! Ju tidigare du bokar din Weekend, desto större är möjligheten att du får gå på den provning du önskar. Och vi lovar att vem du än kommer att få träffa av våra fyra producenter, så kommer du att lära dig mer om vin och vilka utmaningar och möjligheter som respektive region erbjuder.

Men som sagt, helgens alla viner finns att prova under vår minimässa i Werket. Och ett tips är att redan nu läsa på lite om våra producenter som kommer att vara här på besök. De gillar att prata om sina viner och är mer än glada att få svara på dina eventuella frågor.

Ps. Se till att du inte dubbelbokar din provning med ett eventuellt Spa-besök. Tänk på att du måste boka en tid i Spa-anläggningen direkt med Smådalarö Gård vid din bokning av vår Wine Weekend.

SÖNDAG

08:00 – 09:00

Missa inte att boka ditt yogapass med Jenny Rosberg
Bokas och betalas separat | 150:- | person

BOKA

"Välkommen till Smådalarö och premiären av Handpicked Wine Weekend"