Smådalarö Gård

Hotell & Spa

1 – 2 FEBRUARI 2025

Wine Weekend

Yes! Det blir en Wine Weekend igen.

Det var en riktig succé när vi tidigare i år genomförde vår första Wine Weekend på Smådalarö Gård och såklart är vi supertaggade att anordna en ny helg som kommer bli minst lika bra. Första helgen i februari 2025 flyttar vi in hos fantastiska Smådalarö Gård Hotell & Spa i Stockholms skärgård! Vi dukar upp till en vinmässa som sent ska glömmas och i år tar vi med oss sex av våra duktiga vinproducenter plus ett urval viner från vårt sortiment. Så nu är det bara dig vi väntar på!

Under avslappnade former får du chansen att prova vin i din egen takt. Faller andan på så tar du en paus för en Spa-behandling eller ett dopp i någon av de fantastiska poolerna. En vintrig promenad i den vackra omgivningen gör garanterat att maten som serveras kommer att smaka extra gott. För den som är riktigt vinintresserad kommer vi att anordna utbildande och spännande provningar tillsammans med våra producenter som är med oss under helgen. Vi kommer dessutom anordna en hel del kul aktiviteter i dryckens tecken.

Ciceron för denna helg kommer vara vinprofilen Anders Melldén. För dig som inte känner till Anders så är han förutom sommelier även författare, föreläsare och vinjournalist!

Du gör din bokning direkt hos Smådalarö Gård Hotell & Spa via länken här nedan. Då passar du även på att boka tid i Spa-anläggningen om du gillar vatten och bad. Där bokar du även Vinprovning | Master Class och är det så att du gärna vill gå på två masterclasses kan du maila oss på Handpicked så löser vi det i mån av plats. Tänk på att det bara finns ett begränsat antal platser hos respektive producent. Du har såklart möjlighet att träffa dem alla under själva vinmässan.

Träffa våra producenter

Vad vore vi utan våra fantastiska producenter och vinmakare? Under helgen har du chansen att träffa några av våra duktiga vänner från sex av våra producenter. Antonio från Fitapreta och Azores Wine Company, Chiara från Ciavolich, Johnathan från Avondale, Dermot från Sugrue Wines, Max och Felix Braunstein och Alexander Gysler kommer såklart att berätta om alla viner som de har med sig, men också om hur produktionen bedrivs i respektive region. Och såklart om livet som jordbrukare och noggrann hantverkare.

António Maçanita

Fitapreta | Azores Wine Company

António Maçanita är en av Portugals mest innovativa vinmakare, känd för att utforska och lyfta fram unika ursprung och traditioner. Med en förmåga att kombinera historia och modern teknik driver António flera projekt, bland annat i Alentejo och på Azorerna. Hans arbete sträcker sig från att skapa egna viner till att agera som konsult för andra vinproducenter runt om i Portugal. António är en visionär som brinner för att bevara lokala druvsorter och odlingstraditioner, och hans viner kännetecknas av renhet, fokus och en stark egen identitet som sticker ut i vinvärlden.

Chiara Ciavolich

Ciavolich

Chiara Ciavolich representerar en lång familjetradition inom vinmakning i Abruzzerna, Italien. Med rötter som sträcker sig tillbaka till 1500-talet och med en vingård som etablerades 1853, förvaltar Chiara idag arvet på deras egendom i Loreto Aprutino. Hon bygger vidare på sin farfars arbete med en tydlig vision om hållbarhet och ursprung, utan att följa trender. Chiaras viner har en personlig och modern tolkning, med stark koppling till historien och lokala druvor som montepulciano, trebbiano, cococciola och pecorino. Hennes arbete speglar framtidens vin, där varje flaska bär på en egen berättelse.

Johnathan Grieve

Avondale

Johnathan Grieve är uppvuxen på Avondale, en historisk vingård i den natursköna Paarl-dalen i Sydafrika. Sedan 1997, när hans föräldrar John och Ginny Grieve köpte gården, har Johnathan arbetat för att omvandla driften enligt hållbara och ekologiska principer. Han har utvecklat en unik metod, kallad “BioLOGIC,” som bygger på ekologiska och biodynamiska principer, med fokus på en levande jordmån och ett kretsloppstänkande. Avondale praktiserar “slow wine-making,” där vinerna får tid att utvecklas till sin fulla potential. Gården är ett exempel på hållbar vinproduktion med extraordinära viner, där varje steg tas med omsorg om Moder Jord.

Dermot Sugrue

Sugrue South Downs

Dermot Sugrue är en innovativ vinmakare med en passion för detaljer och en glimt av humor. Han planterade sin första vingård i South Downs 2006 och fick stor uppmärksamhet när hans första årgång släpptes 2009. Dermot har en filosofi som bygger på noggrant arbete i vingården och tålamod för att skörda druvorna vid perfekt mognad. Med varsam pressning och lång jäsning låter han vinet utvecklas i både gamla fat och ståltankar för att bevara fräschören och nyanserna. 2023 valde Dermot och hans fru Ana att fokusera helt på deras egna projekt, Sugrue Wines, där de tillsammans skapar viner med en tydlig vision och en kärlek till naturen.

Max och Felix Braunstein

Birgit Braunstein Weingut

Birgit Braunstein är en pionjär inom biodynamisk vinodling från Burgenland, Österrike. Hennes vingård vid Leithaberg har varit biodynamiskt certifierad enligt Demeter sedan 2009. Tillsammans med sina söner, Max och Felix, driver hon gården med fokus på hållbarhet och österrikiska druvsorter som blaufränkisch. Max och Felix är nu delaktiga i produktionen och har lanserat sitt eget vin under namnet Braunstein Brothers. Birgit är känd för att experimentera med spontanjäsning och olika lagringsmetoder, och familjen arbetar för att bevara traditionen samtidigt som de främjar biologisk mångfald i regionen.

Alexander Gysler

Weingut Gysler

Alexander Gysler tog över sin familjs vingård i Rheinhessen 1999, en egendom med anor från 1750. Vingården ligger i Weinheim, ett område känt för sin mineralrika jord, Rothliegend, som bidrar till viner med en fin mineralton. Alexander har en stark vision om att skapa individuella viner som reflekterar både druvan och platsens ursprung. Sedan 2004 har han arbetat för att omvandla vingården till ekologisk och biodynamisk odling, och idag är Weingut Gysler Demeter-certifierat. Med riesling som huvudfokus, producerar Alexander runt 85 000 flaskor per år, med en tydlig hållbarhetsfilosofi och minimal användning av sulfiter.

”En annorlunda upplevelse i fantastisk miljö och en plats för återhämtning, andning och njutning"

Smådalarö Gård Hotell & Spa – Ett av Sveriges största spa beläget i hjärtat av Stockholms skärgård. Här njuter du av en bekymmersfri tillvaro, oavsett om du längtar efter avkoppling eller en stund av eskapism erbjuder vi noga utvalda upplevelser som möter dina tillflyktsönskemål på ett varmt och personligt sätt. Glöm tid och rum när du kopplar av i den ljusa, vidsträckta spa-loungen, brasrummet eller i den lugna Oasen, fylld av grönska och hängande bäddar.

Vi kommer ha fler gäster som kommer finnas på plats. För att nämna några har vi Jane Sandström som går under namnet ”Glasdrottningen”. Jane representerar Riedel glas i Sverige och gör glasen verkligen någon skillnad på vinet? Ja det kommer vi få svaret på!

Vi har Joakim och Mattias som är två härliga killar som driver instagramkontot Cocktail Detour. Läs mer om dem i vår artikel här. De kommer finnas i loungen på lördag kväll och räkna med att kunna få prova några av deras favoritcocktails!

Vad är en bal på slottet utan musik? Vi tar med oss vår kompis Erik Olsson som är en grym DJ och till vardags spelar han på många Stockholmsklubbar. Även Erik kommer hänga i loungen på lördag kväll.

Anders MelldénHelgens Ciceron

Instagram

Jane SandströmRiedel Glasdrottning

Sundqvist

Joakim & MattiasCocktail Detour

Cocktail Detour

Erik OlssonDJ Kung

7 peppers

Program

Smådalarö Gård | 1 – 2 februari 2025

Lördag

12:00–17:00 – Vinmässa | Werket

Vinprovningar | Master Class (max 30 personer på varje provning)
12:15–13:00 Dermot Sugrue (Kymmendö)
12:15–13:00 Max & Felix Braunstein (Gränö)

13:15-13.45 – Anders Melldén Stora Scen i Werket

14:15-15:00 António Maçanita (Kymmendö)
14:15-15:00 Alexander Gysler (Gränö)

15:15-15:45 – Anders Melldén Stora Scen i Werket

16:15–17:00 Johnathan Grieve (Kymmendö)
16:15–17:00 Chiara Ciavolich (Gränö)

17:30–19:30 – Middag med vinpaket & Quiz | Sittning #1
Spa slottider – 11:00-14:00, 14:00-17:00 Lördag eller 8:00-11:00 Söndag

20:00–22:00 – Middag med vinpaket | Sittning #2
Spa slottider – 11:00-14:00, 17:00-20:00 Lördag eller 11:00-14:00 Söndag

18:00-23:00 Erik Olsson och Cocktail Detour gästar baren i Bloms

Söndag

07:00–11:00 – Frukost
11:00 – Senaste utcheckning

Prislista

Handpicked Wine Weekend 1-2 februari 2025

Del i dubbelrum med frukost
Middag inklusive vinpaket
3 rätter + 6 viner
Vinmässa lördag | Werket
Vinprovning lördag | Master Class
Entré till Spa

Från 6.990:- för två personer i dubbelrum

Bokningsinstruktion

Knappen tar dig till Smådalarö Gårds bokningssida. Klicka dig fram till februari 2025 och välj lördag den 1 som ankomstdag och tryck på sök. Sen är det bara att välja Wine Weekend, göra din bokning och komplettera med rumsval osv. Välkommen till Smådalarö!

Master Class

Vinprovning

Vår Minimässa i Werket pågår från 12:00–17:00 under lördagen. Där kan du prova helgens alla viner i lugn och ro tillsammans med oss och våra tillresta producenter. Då kan du även passa på att bekanta dig med Antonio, Chiara, Johnathan, Dermot, Max, Felix och Alexander som är beredda att svara på alla dina frågor.

Vill du fördjupa dig mer i vinproduktion under helgen så ska du såklart passa på att hänga med på en Vinprovning | Master Class med någon av våra vänner. Det gör du i samband med bokningen, bestäm dig för vilken producent som du skulle vilja veta lite mer om. Provningarna sker i tre tidsfönster som du får välja mellan (12:15–13:00, 14:15-15:00 och 16:15-17:00) och ingår såklart i helgens evenemang. Tänk på att det är först till kvarn som gäller! Ju tidigare du bokar din Weekend, desto större är möjligheten att du får gå på den provning du önskar. Och vi lovar att vem du än kommer att få träffa av våra sex producenter, så kommer du att lära dig mer om vin och vilka utmaningar och möjligheter som respektive region erbjuder. Och är det så att du gärna vill gå på två masterclasses kan du maila oss på Handpicked så löser vi det i mån av plats.

Men som sagt, helgens alla viner finns att prova under vår minimässa i Werket. Och ett tips är att redan nu läsa på lite om våra producenter som kommer att vara här på besök. De gillar att prata om sina viner och är mer än glada att få svara på dina eventuella frågor.

Ps. Se till att du inte dubbelbokar din provning med ett eventuellt Spa-besök. Tänk på att du måste boka en tid i Spa-anläggningen direkt med Smådalarö Gård vid din bokning av vår Wine Weekend.

"Välkommen till Smådalarö och succén av Handpicked Wine Weekend"