
Smådalarö Gård
Hotell & Spa
6-8 FEBRUARI 2025

Wine Weekend
Yes! Det blir en Wine Weekend igen.
För tredje året i rad bjuder vi in till en hel helg fylld av vin, mat och njutning på vackra Smådalarö Gård Hotell & Spa i Stockholms skärgård. Första helgen i februari 2025 intar vi hotellet tillsammans med några av våra mest passionerade producenter – redo att dela med sig av sina viner och sina berättelser.
Under helgen får du chansen att prova viner i din egen takt på vår vinmässa, fördjupa dig i spännande Master Classes tillsammans med våra producenter och samtidigt njuta av hotellets härliga spa, pooler och vintriga omgivningar. När kvällen kommer väntar middag där mat och vin möts i perfekt harmoni.
Årets ciceroner är Elin och Andreas Grube, som med kunskap och glädje guidar oss genom helgen. Tillsammans med våra vinmakare bjuder de på både lärorika och lättsamma stunder där vin står i centrum.
Du gör din bokning direkt hos Smådalarö Gård Hotell & Spa via länken här nedan. Då passar du även på att boka tid i Spa-anläggningen om du gillar vatten och bad. Där bokar du även Vinprovning | Master Class och är det så att du gärna vill gå på två masterclasses kan du maila oss på Handpicked så löser vi det i mån av plats. Tänk på att det bara finns ett begränsat antal platser hos respektive producent. Du har såklart möjlighet att träffa dem alla under själva vinmässan.
Träffa våra producenter
Vad vore vi utan våra fantastiska producenter och vinmakare? Under helgen har du chansen att träffa några av våra duktiga vänner från sex av våra producenter. Schlipf Schneider, Domaine Saint-Remy, Gagliasso, Mendel WInes, Small Wonder och Lomond kommer såklart att berätta om alla viner som de har med sig, men också om hur produktionen bedrivs i respektive region. Och såklart om livet som jordbrukare och noggrann hantverkare.
Geoff McIver
Lomond Wines
Lomond Wines ligger i en av Sydafrikas svalaste vinregioner, mellan haven vid Cape Agulhas och Elim. De ständiga havsvindarna gör att druvorna mognar långsamt och ger viner med djup och karaktär. Vingårdarna omges av en unik mångfald av jordarter och den skyddade fynbos-vegetationen, som också gett inspiration till vinernas namn. Sedan starten har Lomond haft ett starkt fokus på hållbarhet och är både BWI-, WIETA- och IPW-certifierade. Här förenas respekt för naturen med ambitionen att producera viner av högsta kvalitet – alltid med tydlig känsla av ursprung.
Paul McArdle
Small Wonder Wines
Small Wonder är ett ungt vineri i Tamar Valley på Tasmanien, där de svala vindarna och sluttningarna skapar perfekta förutsättningar för eleganta viner på chardonnay och pinot noir. Med ekologiskt certifierade vingårdar och ett starkt fokus på hållbarhet vill Small Wonder både förvalta platsens unika natur och bidra till ökad biologisk mångfald. Resultatet är fräscha, levande viner som speglar Tasmaniens särpräglade terroir – en hyllning till platsen, människorna och naturen.
Diego Surazsky
Mendel Wines
Mendel Wines grundades av vinmakaren Roberto de la Mota tillsammans med en argentinsk familj och producerar viner från gamla stockar i Luján de Cuyo, på 900–1 100 meters höjd vid Andernas fot. Den speciella kombinationen av högt läge, sandrika jordar och stockar som ofta är över 60 år gamla ger druvor med unik karaktär. Vinframställningen sker hantverksmässigt i små volymer, med selektiv skörd och lagring på franska ekfat. Resultatet är viner som tydligt uttrycker druvsort, ursprung och den passion som ligger bakom varje flaska.
Luca Gagliasso
Azienda Agricola Gagliasso
I hjärtat av Langhe, Piemonte, driver Mario Gagliasso tillsammans med sin familj vingården Azienda Agricola Gagliasso. Sedan slutet av 1980-talet har familjen utvecklat både odlingar och källare, med fokus på kvalitet och hållbarhet enligt programmet The Green Experience. Idag är nästa generation involverad i verksamheten: sonen Luca ansvarar för vinkällaren och exporten, dottern Nicoletta arbetar på gården och mamma Luciana välkomnar gäster till den egna restaurangen. Med både vinproduktion och agriturism speglar Gagliasso en levande familjetradition där terroir och gästfrihet står i centrum.
Margot Ehrhart
Domaine Saint-Rémy
Domaine Saint-Rémy har funnits i familjen Ehrharts ägo sedan 1725 och drivs idag av Philippe och Corinne med en stark övertygelse om hållbar vinodling. Sedan 2012 är vingården certifierad biodynamisk och all skörd sker för hand, med separat vinifiering för att varje vingård ska uttrycka sin unika karaktär. Här är vinmakningen långsam och naturlig – jäsning på druvans egen jäst och vila på jästfällningen ger viner med frisk syra, aromatisk rikedom och tydlig mineralitet. Utöver stilla viner produceras även Crémant d’Alsace, likörer och Eau-de-Vie.
Christoph Schneider
Weingut am Schlipf Schneider
I byn Weil am Rhein, där Tyskland möter Schweiz och Frankrike, driver bröderna Johannes och Christoph Schneider familjegården i sjätte generation. Deras 15 hektar vinodlingar ligger på sluttningarna av naturreservatet Tüllinger Berg, där kalk- och lerjordar ger viner med tydlig mineralitet. Filosofin är ”less is more” – ekologiskt arbete i vingårdarna, små skördeuttag och handskörd. I källaren sker jäsning på naturlig jäst och lagring i gamla ekfat, med minimal påverkan och utan filtrering. Resultatet är eleganta viner med ursprungskänsla, med särskilt fokus på spätburgunder och chardonnay.
”En annorlunda upplevelse i fantastisk miljö och en plats för återhämtning, andning och njutning"
Smådalarö Gård Hotell & Spa – Ett av Sveriges största spa beläget i hjärtat av Stockholms skärgård. Här njuter du av en bekymmersfri tillvaro, oavsett om du längtar efter avkoppling eller en stund av eskapism erbjuder vi noga utvalda upplevelser som möter dina tillflyktsönskemål på ett varmt och personligt sätt. Glöm tid och rum när du kopplar av i den ljusa, vidsträckta spa-loungen, brasrummet eller i den lugna Oasen, fylld av grönska och hängande bäddar.
Program
Smådalarö Gård | 6 – 8 februari 2025
Fredag
18:00 – 19:00 Vinprovning med tema: Vin för en dålig dejt!
Tvårättersmiddag
*Middagstid bokar du själv när det passar dig. Dryck ingår inte i priset, men för kvällen finns väl utvalda drycker och flera viner på glas att beställa på plats.
Lördag
12:00–17:00 – Vinmässa | Werket
Vinprovningar | Master Class (max 30 personer på varje provning)
12:15–13:00 Lomond Wines (Kymmendö)
12:15–13:00 Small Wonder (Gränö)
13:15-13.45 – Elin & Andreas Grube Stora Scen i Werket
14:15-15:00 Mendel Wines (Kymmendö)
14:15-15:00 Azienda Agricola Gagliasso (Gränö)
15:15-15:45 – Elin & Andreas Grube Stora Scen i Werket
16:15–17:00 Domaine Saint-Rémy (Kymmendö)
16:15–17:00 Weingut am Schlipf Schneider (Gränö)
17:30–19:30 – Middag med vinpaket | Sittning #1
Spa slottider – 11:00-14:00, 14:00-17:00 Lördag eller 8:00-11:00 Söndag
18:00-19:00 Aktivitet i Bloms (sen middag)
20:00–22:00 – Middag med vinpaket | Sittning #2
Spa slottider – 11:00-14:00, 17:00-20:00 Lördag eller 11:00-14:00 Söndag
20:00-21:00 Aktivitet i Bloms (tidig middag)
16:30-24:00 DJ i Bloms
Söndag
07:00–11:00 – Frukost
11:00 – Senaste utcheckning
Prislista
Handpicked Wine Weekend 7-8 februari 2025
Del i dubbelrum med frukost
Middag inklusive vinpaket
3 rätter + 6 viner
Vinmässa lördag | Werket
Vinprovning lördag | Master Class
Entré till Spa
Från 6.990:- för två personer i dubbelrum
Bokningsinstruktion
Knappen tar dig till Smådalarö Gårds bokningssida. Klicka dig fram till februari 2025 och välj lördag den 1 som ankomstdag och tryck på sök. Sen är det bara att välja Wine Weekend, göra din bokning och komplettera med rumsval osv. Välkommen till Smådalarö!
Master Class
Vinprovning
Vår Minimässa i Werket pågår från 12:00–17:00 under lördagen. Där kan du prova helgens alla viner i lugn och ro tillsammans med oss och våra tillresta producenter. Då kan du även passa på att bekanta dig med Schlipf Schneider, Domaine Saint-Remy, Gagliasso, Mendel WInes, Small Wonder och Lomond som är beredda att svara på alla dina frågor.
Vill du fördjupa dig mer i vinproduktion under helgen så ska du såklart passa på att hänga med på en Vinprovning | Master Class med någon av våra vänner. Det gör du i samband med bokningen, bestäm dig för vilken producent som du skulle vilja veta lite mer om. Provningarna sker i tre tidsfönster som du får välja mellan (12:15–13:00, 14:15-15:00 och 16:15-17:00) och ingår såklart i helgens evenemang. Tänk på att det är först till kvarn som gäller! Ju tidigare du bokar din Weekend, desto större är möjligheten att du får gå på den provning du önskar. Och vi lovar att vem du än kommer att få träffa av våra sex producenter, så kommer du att lära dig mer om vin och vilka utmaningar och möjligheter som respektive region erbjuder. Och är det så att du gärna vill gå på två masterclasses kan du maila oss på Handpicked så löser vi det i mån av plats.
Men som sagt, helgens alla viner finns att prova under vår minimässa i Werket. Och ett tips är att redan nu läsa på lite om våra producenter som kommer att vara här på besök. De gillar att prata om sina viner och är mer än glada att få svara på dina eventuella frågor.
Ps. Se till att du inte dubbelbokar din provning med ett eventuellt Spa-besök. Tänk på att du måste boka en tid i Spa-anläggningen direkt med Smådalarö Gård vid din bokning av vår Wine Weekend.