LGI Wine

Fokus ligger på unika viner från södra Frankrike

LGI Wines är ett framgångsrikt vinföretag som samarbetar med många olika producenter och vars fokus ligger på unika viner från södra Frankrike med attraktiv prisbild och bra kvalitet. Sedan 2013 driver Xavier Roger och Cèderic Ducuenay företaget från orten Carcassone i regionen Occitanien som tillhör departementet Aude. LGI wines vinner ständigt priser för sina viner i såväl lokala som internationella tävlingar.

Vinerna från Réserve de Marande produceras på ett kooperativ i södra Languedoc där själva ”caven”, som heter Cave des Vignerons de Cruzy, ligger i Saint Chinian, cirka 30 kilometer söder om Béziers.

I detta område odlas framförallt de blåa druvorna. Klimatet är starkt influerat av Medelhavet och jordmånen består mestadels av kalk och lera. Dessa två komponenter passar perfekt om man vill göra smakrika, djupa röda viner med en fräschör som vi hittar i Réserve de Marande Grenache-Syrah.

Druvorna till Réserve de Marande Sauvignon Blanc odlas i Côtes de Gasgogne som ligger i sydvästra delen av Languedoc där klimatet är mera influerat av Atlanten och Pyrenéerna. Tack vare svala vindar från Atlanten och stora temperaturskillnader mellan natt och dag är växtsäsongen lång vilket bidrar till bra koncentration och fin friskhet i vinerna.
Vinerna härifrån är aromatiska, eleganta och balanserade.