Sandro de Bruno

“i balans med naturen”

Sandro och Marina de Bruno grundade sitt vinföretag år 2002 och är tredje generationen vinmakare i Soave, där farfar Alessandro började sin karriär som producent på 1930-talet. Vingården ligger i Veneto mellan Gardasjön och Venedig och druvorna odlas i Soave DOC och Monti Lessini DOC. Här odlar man garganega, chardonnay, sauvignon blanc, cabernet sauvignon och pinot nero. Sandro de Bruno producerar flera olika vintyper, såsom Soave, det mousserande vinet Durello Monti Lessini, Recioto di Soave och Passito från Veneto.

Allt arbete bedrivs så hållbart som möjligt och i balans med naturen, vilket bland annat innebär att man inte använder några kemiska bekämpningsmedel. Det gödsel som används är ekologiskt certifierat. Resultatet har blivit friskare vinrankor, bättre druvor och helt enkelt bättre kvalitet på vinet.

Jordmånen i Soave är delvis vulkanisk, här har den en speciell karaktär med en mix av vulkaniska inslag och kalkrik jord. Det sätter din prägel på vinerna och tillför en intressant mineralitet. Regionens bästa viner odlas på just denna jordmån på Soaves kullar och sluttningar, på lite högre höjd.