Château Moulin de Rioucreux

En vingård i Saint Christoly de Blaye

Egendomen har varit i familjen Guérins ägo sedan 1700-talet, men det var först i början av 2000-talet som man seriöst började ägna sig åt vinodling. Guillaume Guérin som i dag driver gården tog över från sin far 2013. Detta efter att ha tagit en examen i oenologi och arbetat i bland annat Portugal, Nya Zeeland och på anrika Château Mouton Rotschild. Guillaume var även en tid i Entre-deux-Mers där han träffade vinmakaren Jean Crampes från Château Gayon som odlade druvor på ett hållbart sätt och med certifieringen ”Terra Vitis”. Här bestämde sig Guillaume för att börja arbeta mot en mer hållbar vinproduktion och självfallet mot en ekologisk certifiering.

Vingården ligger i Saint Christoly de Blaye och omfattar 16 hektar i AOC Bordeaux och Blaye Côtes du Bordeaux. Man odlar 15 procent gröna druvor och 85 procent blå, i form av sauvignon blanc, sauvignon gris, malbec, merlot och cabernet sauvignon. Jordmånen i området består i huvudsak av lera, men har även inslag av kalksten och sand.