Château de l’Aumérade

En släkthistoria i 17 generationer

Släkten Fabre har djupa rötter i departementet Var i Provence och har funnits på platsen under 17 generationer. Familjen har 550 hektar vinodlingar av vilka 112 hektar har Cru Classé-status.

Företaget grundades 1920 av Henri Fabre, som åtta år senare tog över den första egendomen. 1932 köpte han av passion för platsen även Château de l’Aumérade, grundat på 1700-talet av familjen Aumérade, på mark som sedan länge använts för fruktodling. Det första mullbärsträdet planterades redan 1594 på platsen!

Inte långt efter köpet, 1955, uppnådde 80 hektar av odlingslägena Cru Classé-status. Än i dag ägs och drivs egendomen av släkten, allt som allt innefattar den 300 hektar vinodlingar där hela 85 procent av produktionen är rosévin. Resterande 15 procent delas mellan röd- och vitvinsproduktion som uppgår till 10 respektive 5 procent av den totala kvantiteten. Vinstockarna trivs gott i kalkrik lerjord och svalkas frekvent av havsbrisen.

Vinerna utvecklas kontinuerligt och utveckling gäller även för familjen Fabre. Än så länge hanteras det hela av Marie-Christine Fabre-Grimaldi och hennes man Vincent, men familjen har vuxit och den nya generationens vinmakare – Caroline, Clément och Delphine – börjar redan nu förbereda sig inför för framtiden. I dag innefattar Maison Fabre hela sex olika vinerier.

Château de l’Aumérade


Château de la Deidière Rosé
Restaurangsortiment [109:-] 137:-