Château de Lascaux

I skydd från mistralvinden

Vingården har varit i familjens ägo sedan 1984 då Jean-Benoit Cavalier tog över från Familjen Knight som drivit den i 13 generationer. År1990 var moderniseringen klar och Château Lascaux startade. I dag har man 85 hektar vinodlingar med tillhörande 300 hektar skog och mark bestående av pinjeträd, ek och vildväxande örter även kallad ”garrigue” på franska.

Skogen och berget Cevennes skyddar mot mistralvinden och ökar den biologiska mångfalden i området. Pic Saint Loup är en ny appellation sedan 2016 som ligger norr om Montpellier. Här domineras jordmånen av kalksten och klimatet påverkas både av Medelhavet och det kontinentala där skillnaden mellan dag- och nattemperatur är påfallande. Det unika mikroklimatet bidrar även till en lång växtsäsong som ger komplexitet till vinet.

Sedan 2006 odlar man ekologiskt och det fina arbetet har resulterat i finessrika, rena, komplexa viner av väldigt hög kvalitet. Jean-Benoit är en passionerad vinmakare som värnar om naturen och dess kretslopp. Lascaux är en sorts kalksten som är vanlig just i området kring vingården.