Château Clarisse

“en av fyra satelliter till Saint-Emilion i Bordeaux”

Egendomen ägs av Olivia och Didier Le Calvez sedan 2009 och är belägen på en platå i Puisseguin, en av fyra satelliter till Saint-Emilion i Bordeaux. Namnet kommer från deras dotter Clarisse som fyllde ett år 2010 vilket var samma år som deras första vin släpptes. Egendomen drivs av familjen och man har gjort många och stora förbättringar med bland annat omplanteringar och att förbättra jordens kvalitet.
I dag omfattar egendomen 21 hektar varav 3 hektar är skog. Jorden är väldränerad och består av kalksten, lera och lite kisel. Vingården är planterad med merlot 70 procent, cabernet franc 27 procent och 3 procent carménère, petit verdot och malbec som har en snittålder på 25-30 år. Man har även vingård på 1 hektar med över 70 år gamla stockar från vilka man producerar cirka 10 000 flaskor Vieilles Vignes av varje år. I Castillon äger man en 18 hektar stor vingård där bara merlot växer.

År 2016 påbörjade arbetet mot en mer mångfaldig biologisk vingård och mot en ekologisk certifiering och 2019 blir den första årgången som är certifierad. Jorden har fått mycket uppmärksamhet för att bli en del av ett levande ekosystem. Tillsammans med naturlig växtlighet i vingården och bevarandet av trädbevuxna områden, gynnas den biologiska mångfalden.

Man arbetar omsorgsfullt och vill göra viner i absolut toppklass vilket gör att det ska bli spännande att få följa denna egendom på sin resa.