Clos Des Vins D'Amour

Arbetar ekologiskt

Clos des vins d´Amour ligger i Maury som är en by i den sydliga delen av Languedoc Roussillon nära staden Perpignan. Vingården omfattar 24 hektar och ligger i skuggan av berget Queribus och utspridda i Tautavel, Maury och Saint Paul de Fenouillet. Vingården är sedan 1860 en familjeägd egendom och drivs idag av Christine, Laurence, Christophe och Nicolas Dornier.

Man arbetar ekologiskt och innehar Ecocert vilket betyder att alla druvor skördas för hand. År 2008 stod det nya, moderna vinhuset klart mitt i byn Maury. Jordmånen består till stor del av svart skiffer och till 70 % så odlar man grenache noir som är den dominerande druvan i Maury. Andra druvor som man odlar är mourvèdre, carignan, syrah och grenache blanc.

Maury representerar också ett naturligt sött vin som framställs genom att man tillsätter druvsprit under jäsningen. Detta för att stanna av processen och därmed få ett sött starkvin som man i Frankrike kallar för ”Vin doux naturel”. Området är en AOP för söta viner sedan 1936 och endast fyra druvor är tillåtna, grenache noir, grenache gris, grenache blanc och macabeu.